ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Η Ώρα της Γης είναι η μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης που υπήρξε ποτέ για την προστασία του πλανήτη μας. Ξεκίνησε το 2007 στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας και έκτοτε κινητοποιεί εκατομμύρια πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς, κάθε χρόνο σε περισσότερες από 170 χώρες.
Κάθε χρόνο, το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου η Γη μας καλεί να σβήσουμε τα φώτια για μια ώρα, 20:30 με 21:30 και να συνδεθούμε μαζί της. Έτσι και φέτος στις 24 Μαρτίου, στείλαμε το επίκαιρο μήνυμά μας για την προστασία των θαλασσών μας.
Εσύ θα στείλεις το δικό σου παγκόσμιο μήνυμα;
ΓΙΑΤΙ
Γιατί η κλιματική αλλαγή συμβαίνει εδώ και τώρα και απειλεί τον τρόπο ζωής μας, τη θάλασσά μας, τη μοναδική ζωή που μας περιβάλλει και τελικά το ίδιο μας το σπίτι: τη Γη!
Γιατί συνδεθήκαμε ταυτόχρονα με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη και διεκδικήσαμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας, όπου άνθρωπος και φύση θα συνυπάρχουν αρμονικά!
Γιατί η Ελλάδα και η Μεσόγειος είναι ένας γαλάζιος παράδεισος που απειλείται από την κλιματική αλλαγή και εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς θάλασσα! Η γη μας είναι ένας υδάτινος κόσμος και η σύνδεση με τη θάλασσα δεν τελειώνει στην Ώρα της Γης.
Με το 71% της επιφάνειάς του να καλύπτεται από νερό, ο πλανήτης μας είναι ένας υδάτινος κόσμος. Γι’ αυτό και στην Ελλάδα φέτος αφιερώσαμε την Ώρα της Γης στη θάλασσα που μας προσφέρει το 70% του οξυγόνου που αναπνέουμε.
Με τη θάλασσα που τους δυο τελευταίους αιώνες απορρόφησε το 1/3 του διοξειδίου του άνθρακα στον πλανήτη.

Με τη θάλασσα γιατί 15.000 Έλληνες ψαράδες εξαρτώνται από αυτήν για να επιβιώσουν.
Συνδεθήκαμε με τη θάλασσα γιατί ένα από τα πιο εμβληματικά είδη στον κόσμο, η μεσογειακή φώκια, κινδυνεύει να χάσει τις παραλίες όπου γεννάει τα μικρά της. Συνδεθήκαμε με τη θάλασσα που λόγω της κλιματικής αλλαγής χάνει τα ψάρια, τα σφουγγάρια και την ποσειδωνία της.
Συνδεθήκαμε με τη θάλασσα και στείλαμε ένα παγκόσμιο μήνυμα για την προστασία της μοναδικής χελώνας καρέτα, που απειλείται σοβαρά, αφού εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής γεννά μόνο θηλυκά αυγά.

Συνδεθήκαμε με τη θάλασσα γιατί… πως θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη ζωή μας και την Ελλάδα χωρίς αυτήν;
Δεδομένου ότι το 2017 ήταν το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ για τις θάλασσες παγκοσμίως, απειλώντας άμεσα εμβληματικά και ευάλωτα είδη - όπως η μεσογειακή φώκια και η χελώνα καρέτα - αλλά και υποβαθμίζοντας εν γένει το θαλάσσιο οικοσύστημα, η φετινή «Ώρα της Γης» ήταν απλά η αρχή. Σας θέλουμε μαζί μας για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την προστασία των ελληνικών θαλασσών από τη Γυάρο μέχρι την Καβάλα και τη Ζάκυνθο.
Hχηρό μήνυμα
Η Ακρόπολη έστειλε για ακόμη μια χρονιά το δικό της ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Δίπλα μας σε αυτή την πρωτοβουλία ήταν, για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες πολίτες, αλλά και δεκάδες ιστορικά μνημεία και κτίρια, φορείς και επιχειρήσεις της χώρας μας που έκαναν το μήνυμα της εκστρατείας για άμεση θωράκιση του περιβάλλοντος και των θαλασσών μας από την κλιματική αλλαγή, πιο επίκαιρο και πιο ουσιαστικό από ποτέ.
18.000
MONUMENTS
188
COUNTRIES

Η τόσο ενεργή συμμετοχή κοινού και φορέων της χώρας συνέβαλε καθοριστικά στην παγκόσμια προβολή της συμμετοχής της Ελλάδας, για μια ακόμα χρονιά, στη μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
18.000 ιστορικά τοπόσημα και μνημεία από κάθε γωνιά του πλανήτη έδωσαν «δυναμικό παρών», με τους πολίτες σε Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, να διαδίδουν το μήνυμα της «Ώρας της Γης» μέσα από περίπου 3,5 δισεκατομμύρια αναφορές στα ψηφιακά μέσα δικτύωσης και ενημέρωσης.